Lite mer konvertering tack!

sonicmind
Nu finns det en hemsida som kan splitta i sär sång och instrumental på ett ljudspår. På phonicmind.com kan man ladda upp en musikfil i valfritt format, och deras algoritm analyserar informationen och ut kommer ett sångspår och ett instrumentalspår. Resultatet varierar med vilket spår man lägger upp, och dess ljudkvalitet. Jag har provat att skapa ett sångspår utifrån Elvis’ “A little less conversation” med ett halvlyckat resultat. Tekniken bygger på AI, så algoritmen “lär” sig att bli bättre och bättre ju fler ljud som analyseras. Detta betyder att om jag lägger upp samma ljudspår om ett år borde den kunna skapa en bättre accapella.
Tidigare har man kunnat hitta frilagd sång på acapellas4u.co.uk och “KnockOut”-verktyget har funnits till hands för att själv frilägga sång.
Just för “A little less conversation” finns också Elvisimitatören King junior XL tolkning, men vill man ha den riktiga Elvis är phonicmind.com nog ändå det bästa verktyget. Det tror jag inte ens Junkie XL hade tillgång när han skapade sin big beat remix.