2018

Premiär på årets examensfilmer

es15_youtube
Så har årets treor på Estetprogrammet Animation i Eksjö premiär på sina examensfilmer! Som lärare har jag följt dem under året i slit, vånda och kämpande mot deadline. Årets trend tycks vara stress, psykisk sjukdom och “rörelser i stad” som återkommer i flera filmer. Premiär på biograf Metropol i Eksjö torsdag den 24:e maj 2018 kl 19.00. Fri entré.
Välkomna!

Lite mer konvertering tack!

sonicmind
Nu finns det en hemsida som kan splitta i sär sång och instrumental på ett ljudspår. På phonicmind.com kan man ladda upp en musikfil i valfritt format, och deras algoritm analyserar informationen och ut kommer ett sångspår och ett instrumentalspår. Resultatet varierar med vilket spår man lägger upp, och dess ljudkvalitet. Jag har provat att skapa ett sångspår utifrån Elvis’ “A little less conversation” med ett halvlyckat resultat. Tekniken bygger på AI, så algoritmen “lär” sig att bli bättre och bättre ju fler ljud som analyseras. Detta betyder att om jag lägger upp samma ljudspår om ett år borde den kunna skapa en bättre accapella.
Tidigare har man kunnat hitta frilagd sång på acapellas4u.co.uk och “KnockOut”-verktyget har funnits till hands för att själv frilägga sång.
Just för “A little less conversation” finns också Elvisimitatören King junior XL tolkning, men vill man ha den riktiga Elvis är phonicmind.com nog ändå det bästa verktyget. Det tror jag inte ens Junkie XL hade tillgång när han skapade sin big beat remix.

Enduro på arenan

enduro_figur_01
Har inte haft ett kommersiellt uppdrag på ett år, så mitt freelancande har legat på is. Nu är det emellertid dags igen med
Sparbanken Lidköpings arena som jag tecknar deras maskot och serier för. Den här gången skulle deras rymdfigur vara utklädd till enduroförare. En serie blev det också som går att läsa på deras hemsida.

Konst i Nice

ewelina
Har spenderat en vecka i Nice, något jag varmt kan rekommendera om man är konstintresserad. Här finns museer med Matisse, Chagall, Picasso med flera, men staden i sig själv har mycket att erbjuda. Jag har intresse av att se vad som händer i nutidskonsten, från vad jag kallar "moderna bohemer".
En “modern bohem” är
Ewelina Niska från Polen. Hon bestämde sig för att rycka upp bopålarna från det trygga livet i Gdansk och bli en fri, kosmopolitisk konstnär.
duopic
Nu rör hon sig längs Italiens kust, franska rivieran och Spanien och ställer ut på lokala gallerier. Hon arbetar också som arkitekt och utformar båtar och yachter.
Hennes konst kommer inifrån henne själv och visar upp en sårbar sida som påminner mig om
The the’s musik.

Fack Like Ö Bist!

Fack_like_a_Bist_youtube
Börjar året med en ny mashup, W.A.S.P vs Siewert Öholm - Fack lajk ö bist.
I oktober
1984 visades debattprogrammet Svar direkt där Siewert Öholm grillar poptidningen Rockets redaktör Anders Tengner. Han fick stå till svars för hårdrocksgruppen W.A.S.P, som med sin farliga image ansågs förstöra ungdomen. Debattprogrammet har blivit legendariskt med åren, då det så typiskt visar ungdomars revolt mot föräldragenerationen. För ett par år sedan kom en dokumentär om programmet, Siewert och sågklingan, och det var den som inspirerade mig till den här mashupen, som också går att lyssna på på min Soundcloudsida.
Medverkar gör också bl.a
Maria "Monika" Marmgren, Lars Rådhe, Staffan Hildebrand, Annika Strandell och förstås W.A.S.P själva. Hela programmet går att se på SVT Öppet Arkiv.