2020

Prästens lilla kråka

Prastens_lilla_kraka_470
Har börjat lära mig att animera i Toon Boom Harmony. Senaste arbetet har handlat om att skapa interpolerade rörelser som i den här videoklippet med ”prästens lilla kråka”. Bilens och miljöns rörelse är skapade med interpolerad förflyttning, skalförändring, rotation och skevning, medan huvudpersonen - Kråkan - är animerad på traditionellt sätt ruta-för-ruta. Miljön verkar jag undermedvetet ha hämtat från den vackra Tenhultsdalen som jag åker igenom varje dag från Jönköping till mitt jobb Eksjö. Dock finns det inte någon guppig brant backe i närheten. När jag tänker efter har jag inte heller sett någon kråka som åker omkring i en röd liten Folkvagnscab.

Maid of Orleans - Amazon Version

OMD_Maid_of_orleans-2small

Har knåpat ihop ännu en OMD-remix. Den här gången blev det en av deras största hits från början av 80-talet Maid of Orleans (The Waltz of Joan of Arc). Det här är ett projekt som länge snurrat i mitt huvud, men det var först när AI-tekniken som https://phonicmind.com/ använder för att separera sång, trummor, bas och andra instrument som det blev möjligt. Låten är omstrukturerad i grunden, men jag har som vanligt försökt att behålla den ursprungliga ljudbilden, med några tillägg från samma era.
Remixen är döpt till Amazon Version, dels för att Jeanne d’Arc (Joan of Arcs originalnamn) var en riktig Amasonkvinna när hon ledde den franska hären i kampen mot engelsmännen, men också för att OMD under 80-talet spelade in flera av sina låtar på Amazon Studios i Liverpool.
Slutligen, låtens artwork är också en slags remix av originalomslaget. Med den lite udda färgsättningen ser gossarna dock lite blåslagna ut.

Covid-19

lärarna_skickade-videohälsning

Eksjö Gymnasium påverkas som resten av våran omvärld av Covid-19-viruset. Skolan är sedan en tid tillbaka tom på elever och bara vi lärare och personal är på plats. Undervisningen sker på distans och både vi och eleverna har fått lära oss vad det där enerverande programmet Teams egentligen är till för.
Förändringen har inte bara nackdelar. För en del elever är distansundervisning en passande undervisningsform och de får chans att blomma. Som lärare får man bättre koll på vissa saker, och sämre på andra. Skolans duktiga marknadsförare
Sandra Hila satte ihop en videohälsning till våra elever när vi gick över till distansundervisning. Den fick en så bra spridning att SVT Jönköping uppmärksammade oss. Det är väl bara att instämma i filmens budskap - vi saknar våra elever, men vi kommer ta oss igenom det här.