Inga röda dagar

The-Knohultz
“The Knohulz”, dvs jag och Johan Ikonen har satt ihop en jullåt.
I år har jag och min kompis Johan Ikonen gjort en jullåt - Inga Röda Dagar. Låten handlar om många av de i-landsproblem vi har under julen, med brist på tid som grädde på moset. Just det är något jag inte känner igen mig i, som lärare är vi bortskämda med mycket tid och ledighet under julen. När de röda dagarna infaller på lördagar och söndagar blir skillnaderna dessutom ännu tydligare.
Texten skrev vi tillsammans, och Johan skapade melodin. Jag har gjort arrangemanget och produktionen, vilket låter som Östen med Resten. Båda jag och Johan är överraskade över detta, då ingen av oss någonsin haft denna grupp som några förebilder.
I all hast döpte jag vårat samarbete till “The Knohultz”, vilket är en anspelning på Åsa-Nisse och den småländska lilla byn som ligger i närheten av Jönköping. Skivomslaget är en illustration jag gjorde som ett julkort 2010, som inte liknar Åsa-Nisse-tecknaren Gösta Gummessons stil så mycket , utan mer en skitigare variant av Torsten Bjarre (Lilla Fridolf, 113 Bom, Oskar).
2016 går mot sitt slut, och det har på många sätt varit ett mörkt år. Att George Michael gick bort på juldagen gjorde den annars så röda dagen svart. Men hans musik lever kvar! Min favorit är Wham!-låten Everything She Wants med George Michaels uttrycksfulla röst över bubblande och knorrande synthar.