Balloon guy

Stillbild_470

Påminner inte Billie Eilish’s låt “bad guy” om åttiotalsfenomenet “Ballongdansen”?

Nej, det gör den inte, men av någon anledning har jag fått för mig att göra en mashup mellan de tu. “Ballongdansen” var ett inslag som blev populärt genom tv-programmet “Nöjesmaskinen” med Stina Lundberg (nu Dabrowski) och Sven Melander i början av åttiotalet. Klippet kom från brittisk TV, där tre gravallvarliga farbröder dansar nakna, med ballonger för att täcka sig. I en senare version försvenskades dansen med Sven Melander, Lasse Åberg och Bosse Larsson. Den fåniga musiken som kom att förknippas med klippet heter “Wheels” och dess instrumentala version gjordes känt av gruppen String-A-Longs i slutet av femtiotalet.
Jag hoppas på en total genrekrock mellan Billie Eilish sång och den instrumentala “Ballongdansen”. Det krävdes lite pitch n’ stretch för att få de två låtarna att sitta ihop. Billie Eilish visk-väsande röst är dessutom svår att höra vilken pitch hon ligger på, så ett mer tränat musiköra än mitt kan nog höra att det är lite skevt.
Det finns kanske ändå en gemensam nämnare mellan de båda låtarna. Ballongdansens nakenchock var på sin tid menat som ett skämt, vilket även Billie Eilish text verkar vara. Hennes insinuation av att vara sexuellt cute but psycho avfärdas efter refrängen med ett “duh!”
Ska försöka sätta ihop en video till mashupen också. Billie Eilish hår matchar ljussättningen på “ballongdansen” alldeles för bra för att jag ska kunna låta bli.