På väg mot Blåkulla

Trump
Jag har alltid varit något av en nyhetsknarkare, och sedan Mr. Trump blev president är jag totalt förlorad. Som andra följer Games of thrones har jag dammsugit nyhetssidor på båda sidor om detta Vita hus-drama (men mest på den Trumpkritiska sidan). De senaste två åren har Robert Mueller IIIs utredning om Mr. Trumps eventuella samarbete med Ryssland överskuggat det mesta.
Förra påsken gjorde jag denna lilla animation för att skildra detta. “Häxjakt” har varit ett återkommande mantra från Mr. Trump för att undergräva utredningen, och när påsken kom undrade jag stillsamt om han skulle ta tillflykten till sitt sommarresidens Mar-a-Lago eller Blåkulla. I animationen ses en mob jaga honom, där förutom Mueller även Emma Gonzales (frontfigur efter skolskjutnngen i Parkland, Florida), Stormy Daniels (porrskådespelare som påstås haft en sexuell relation med Mr.Trump) och Nordkoreanske diktatorn Kim Jong Un syns.
Nu har ytterligare ett år passerat och Mueller-utredningen har släppts i en redigerad version som båda sidor hävdar styrker deras kort. Någon riksrätt verkar det hur som helst inte bli. Demokraterna ser inte att det är någon vits med att åtala Mr. Trump för “förhindrande av rättvisa” när det inte finns tillräckligt stöd för att ett brott har begåtts. Istället hoppas Demokraters att Mr. Trump ska förlora nästa presidentval, då de inte ser honom som en riktig president. Det finns anledning att tro att den välrenommerade tidningen New York Times tycker detsamma. I de flesta sammanhang så omnämns inte Mr. Trump som “president” eller “president Trump”, utan kort och gott “Mr. Trump”.
Det gör jag också.